Saapuminen vastaanotolle

Pyrimme tekemään käynnistä lemmikillenne mahdollisimman stressittömän ja pelottoman. Mikäli lemmikkisi jännittää kovasti, omistaja voi tulla ensin itse ilmoittautumaan vastaanotolle niin suunnitellaan yhdessä miten edetään. Lemmikki peilaa omistajan tunteita voimakkaasti, joten omistajan on itse hyvä pysyä rauhallisena.

Mahdollisia kontakteja on hyvä välttää tautiriskin vuoksi. Lemmikki tulee pitää kiinni lyhyessä hihnassa tai kantokopassa siihen saakka kun pääsette huoneeseen. Jotkut koirat voivat vahingossa pissata sisälle runsaiden hajujen vuoksi. Ilmoitathan henkilökunnalle mikäli vahinko pääsee sattumaan. Vastaanotolta löytyy kakkapusseja pyydettäessä.

Jos lemmikillänne on jokin epäily tarttuvasta taudista (ripuli, oksentelu, ulkoloisia) omistajan on hyvä tulla ensin itse ilmoittautumaan vastaanotolle niin saatte ohjeet jatkoon.

Suosittelemme tällä hetkellä maskien käyttöä klinikallamme.

Rauhoitus toimenpiteisiin valmistautuminen

  • Ruokapaasto n. 8-10 tuntia (kissoilla riittää 5 tuntia), vettä saa olla tarjolla. Ilman ruokapaastoa rauhoitus on eläimelle hengenvaarallinen!. Mikäli epäilette lemmikkinne syöneen ennen toimenpidettä, kertokaa siitä henkilökunnalle.
  • Kissoille ja pienille koirille kantokoppaan peittoa/vilttiä. Varapeitto on hyvä ottaa mukaan vahinkojen sattuessa. Isoille koirille mantteli tai takki on hyvä lämmike heräillessä.
  • Lemmikin on oltava perusterve ennen toimenpidettä. Ei oksentelua, ripulointia tai kuumeilua. Jos jotain näistä ilmaantuu ennen operaatiota, ottakaa yhteyttä vastaanotolle.
  • Koirat on hyvä käyttää ennen toimenpidettä rauhallisella remmilenkillä vain tarpeillaan.

 

Ulostenäytteiden kerääminen

 

Virtsanäytteenotto

  • Koirien virstanäytteen keräämisessä hyvä apu on löylykauha, joka on vuorattu pienellä muovipussilla tai kelmulla.
  • Virtsanäyte kaadetaan puhtaaseen ja kuivaan lasi- tai muovipurkkiin. Purkkiin kirjoitetaan omistajan nimi ja eläimen nimi sekä kellonaika koska näyte on otettu. Näyte säilyy jääkaapissa 4 tuntia. Aamuvirtsa on paras.
  • Kissoille löytyy apteekista tai isoimmilta eläinlääkäriasemilta hiekkaa, johon virtsa ei imeydy. Normaalihiekan vuoraaminen kelmulla voi myös toimia.
  • Kissan virtsatessa voi myös kokeilla matalaa kertakäyttölautasta näytteen keräämiseen.

 

Korvatulehdus