Saapuminen vastaanotolle

Pyrimme tekemään käynnistä lemmikillenne mahdollisimman stressittömän ja pelottoman. Mikäli lemmikkisi jännittää kovasti, omistaja voi tulla ensin itse ilmoittautumaan vastaanotolle niin suunnitellaan yhdessä miten edetään. Lemmikki peilaa omistajan tunteita voimakkaasti, joten omistajan on itse hyvä pysyä rauhallisena. Ennen klinikalle tuloa koirat on hyvä käyttää tarpeillaan.

Mahdollisia kontakteja on hyvä välttää tautiriskin vuoksi. Uroskoirat voivat vahingossa pissata sisälle runsaiden hajujen vuoksi tämän vuoksi lemmikki tulee pitää kiinni lyhyessä hihnassa tai kantokopassa siihen saakka kun pääsette huoneeseen. Ilmoitathan henkilökunnalle mikäli pissavahinko pääsee sattumaan. Vastaanotolta löytyy kakkapusseja pyydettäessä.

Jos lemmikillänne on jokin epäily tarttuvasta taudista (ripuli, oksentelu, ulkoloisia) omistajan on hyvä tulla ensin itse ilmoittautumaan vastaanotolle niin saatte ohjeet jatkoon.

Suosittelemme edelleen maskien käyttöä klinikallamme. Maskeja saa klinikalta maksutta.

Mikäli mahdollista vain yksi saattaja lemmikin kanssa.

Rauhoitus toimenpiteisiin valmistautuminen

  • Ruokapaasto n. 8-10 tuntia (kissoilla riittää 5 tuntia), vettä saa olla tarjolla. Ilman ruokapaastoa rauhoitus on eläimelle hengenvaarallinen!. Mikäli epäilette lemmikkinne syöneen ennen toimenpidettä, kertokaa siitä henkilökunnalle.
  • Kissoille ja pienille koirille kantokoppaan peittoa/vilttiä. Varapeitto on hyvä ottaa mukaan vahinkojen sattuessa. Isoille koirille mantteli tai takki on hyvä lämmike heräillessä.
  • Lemmikin on oltava perusterve ennen toimenpidettä. Ei oksentelua, ripulointia tai kuumeilua. Jos jotain näistä ilmaantuu ennen operaatiota, ottakaa yhteyttä vastaanotolle.
  • Koirat on hyvä käyttää ennen toimenpidettä rauhallisella remmilenkillä vain tarpeillaan.

 

Ulostenäytteiden kerääminen

 

Virtsanäytteenotto

  • Koirien virstanäytteen keräämisessä hyvä apu on pitkävartinen löylykauha, joka on vuorattu pienellä muovipussilla tai kelmulla.
  • Virtsanäyte kaadetaan puhtaaseen ja kuivaan lasi- tai muovipurkkiin. Purkkiin kirjoitetaan omistajan nimi ja eläimen nimi sekä kellonaika koska näyte on otettu. Näyte säilyy jääkaapissa 4 tuntia. Aamuvirtsa on paras.
  • Kissoille löytyy apteekista tai isoimmilta eläinlääkäriasemilta hiekkaa, johon virtsa ei imeydy. Normaalihiekan vuoraaminen kelmulla voi myös toimia, jotkut kissat suostuvat pissaamaan myös tyhjään hiekkalaatikkoon.
  • Kissan virtsatessa voi myös kokeilla matalaa kertakäyttölautasta näytteen keräämiseen.

 

Korvatulehdus

 

 

Reseptit

  • Reseptejä pystymme soittamaan vuoden sisällä klinikallamme asioineelle eläimelle (punkkilääkkeet, allergia/atopia, kipulääkitykset)
  • Mikäli edellisestä käynnistä on yli vuosi aikaa ja tarvitsette uusinta reseptiä, voitte varat ajan reseptin uusintaan ajanvarauksestamme.