Marjo Pietilä
Eläinlääkäri

Sain väliaikaiset praktiikkaoikeudet syksyllä 2009 ja valmistuin eläinlääkäriksi keväällä 2010. Olen tämän jälkeen työskennellyt pieneläinpraktiikassa kahdella suuremmalla ja yhdellä pienellä, yhden eläinlääkärin ja hoitajan klinikalla, kunnes päätin perustaa oman klinikan Pirkkalaan.

Aiempana koulutuksena minulla on Bioanalyytikon koulutus, mistä on ollut paljon apua mm. laboratoriotuntemukseen ja -työskentelyyn. Lisäksi minulla on Biokemian sekä Solu- ja molekyylibiologian approbatur-opinnot Tampereen Yliopistosta.

Ammatillisena lisäkoulutuksena on mm. viralliset sydänkuunteluoikeudet, syventävä koulutus vatsaontelon ultraäänidiagnostiikkaan, sekä syventävä koulutus rintaontelon röntgendiagnostiikkaan. Käyn myös vuosittain eläinlääkäripäivien koulutustilaisuuksissa sekä yksittäisissä pienemmissä koulutuksissa (esim. lisäkoulutuksia ihosairauksiin ja sisätauteihin).

Ammatillisen kiinnostuksen kohteena on pääosin sisätaudit ja ihosairaudet, mutta teen myös esim. suuhuoltoja sekä pehmytosakirurgiaa.

Ihosairauksissa on ollut käytössä hyvällä menestyksellä Spectrum-allergiatestit sekä siedätyshoidot. Jokaiselle ihopotilaalle räätälöidään yksilöllinen suunnitelma, jolla ihon tilanne saadaan pysymään hallinnassa.

Perheeseeni kuuluu mies ja 11v. tyttö sekä Peppi-norwichinterrieri. Vapaa-ajallani puuhastelen perheen kanssa sekä puutarhassa ja jos aikaa riittää, niin saatanpa piipahtaa ratsastamassakin.

Eläinlääkintä ei ole minulle vain työ, vaan teen sitä täydellä sydämellä, pyrkien potilaan ja omistajan kannalta parhaaseen lopputulokseen.

 

Anni Liukkonen
Klinikkaeläinhoitaja

Olen 30-vuotias Porissa asusteleva klinikkaeläinhoitaja. Eläimet ovat aina olleet lähellä sydäntäni ja niitä on minulla ollutkin lapsesta asti. Intohimonani ovat mm: Koirien turkinhoito, ruokinta, hammashuolto ja kasvatus/jalostus työ.  Tällä hetkellä kotona töistä kotiin odottavat  länsiylämaanterrieriä Nelli sekä skotlanninterrieri Heimo, jotka silloin tällöin toimittavat klinikkakoiran virkaa klinikallamme. Klinikallamme hoidan vastaanottovirkailijan töitä, avustan eläinlääkäriä toimenpiteissä ja huolehdin klinikan siisteydestä. Asiakkaat voivat varata lemmikeilleen aikoja minulle mm. kynsien leikkaukseen. Kynsiä leikkaan koirilta, kissoilta mutta myös kaneilta ja marsuilta.
Harrastuksiini kuuluu koiranäyttelyt ja koirien kanssa lenkkeily/retkeily sekä uutena harrastuksena kamppailulajit. Olen myös vuosia trimmannut koiria ja kissoja, loppua ei näy :). Autan potilaita ja omistajia ilolla ja suurella intohimolla. Moikataan kun tavataan!

– Valmistunut pieneläinhoitaja 2015

– Trimmaaja vuodesta 2006 –

-Valmistunut klinikkaeläinhoitaja 2019

 

Kuvien kopioiminen kielletty!